علمی فرهنگی ورزشی
یک شنبه 29 بهمن 1391برچسب:, :: 10:27 ::  نويسنده : رضااشرفی آق گنبد
نويسنده : سعيد محموديان عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران

بازهم همان صدا به سراغش آمده است. انگار يک زنبور داخل گوشش دائما" وزوز مي‌کند. گاهي اوقات صدا کمتر مي‌شود، اما بعضي وقت‌ها آن‌قدر شديد است که دوست دارد سرش را به ديوار بزند، اين اواخر حتي قدرت شنوايي‌اش نيز کاهش يافته است.اين وزوز زجرآور ارتباطات اجتماعي‌اش راهم تحت تاثير قرار داده است. خيلي از وقت‌ها دستانش را روي گوش‌هايش مي‌گذارد، اما انگار صدا بيشتر مي‌شود. چه کابوس بي پاياني است اين صداي ناهنجار...




***
وزوز گوش، احساس صدا در نبود محرک شنوايي است و ممکن است شامل صدايي خالص يامرکب، بم يا زير، مداوم يا ضرباني باشد.
وزوز گوش يک علامت است نه بيماري و شيوع آن در زن ومردم مساوي است.


* وزوز گوش
 طبق آمار يکي از شايع‌ترين علائم نشان‌دهنده اختلالات دستگاه شنوايي عارضه وزوز گوش است. در حقيقت وزوز گوش نشانه‌اي مبني بر وجود اختلالات در دستگاه شنوائي بيمار است.

دراصطلاح به صدائي که درگوش يا سر بيمار، بدون منبع خارجي به وجود آيد و مدت زمان شنيدن آن ادامه‌دار باشد وزوز گوش گفته مي‌شود. وزوز گوش يعني شنيدن صداي خاصي شبيه صداي زنگ در گوش که ممکن است در يک گوش، هر دو گوش و يا حتي سر احساس شود. اين صدا فرکانس‌هاي متفاوتي دارد و به صورت زنگ زدن، صداي خش خش، صداي باد، غرش، فش فش، سوت و.. شنيده مي‌شود.
وزوز گاهي موارد شدت زيادي دارد که سبب آشفتگي و پريشاني مي‌شود و زندگي طبيعي فرد را مختل مي‌کند.
در بعضي موارد هم خفيف و موقتي است و پس از مدت کوتاهي بر طرف مي‌شود. براي مثال هنگامي که فرد در معرض صداهاي بلند قرارمي‌گيرد، ممکن است براي چند دقيقه دچار وزوز گوش شود که خود به خود با استراحت صوتي برطرف مي‌شود. اما دربرخي موارد هم وزوز گوش دائمي مي‌شود و موجبات آزار واذيت فرد مبتلا را فراهم مي‌سازد و در تمام طول زندگي همراه فرد است. معمولا"‌وزوز گوش با کاهش شنوايي همراه است.

*علل به وجود آمدن اين عارضه
آلودگي‌هاي صوتي در محيط‌هاي صنعتي، کارگاهي، نظامي و مناطق شلوغ و پر سر و صداي شهري مهمترين عامل به وجود آمدن اين عارضه است. همچنين بعداز جنگ تحميلي، اکثر رزمندگان از اين عارضه احساس ناراحتي کردند.
-مصرف بي‌رويه و بدون ملاحظه برخي داروها و مواد شيميايي نيز از ديگر عوامل مهم در بروز اين عارضه به شمار مي‌رود» وجود بيماري‌هاي مختلف در بدن انسان نيز مي‌تواند موجب بروز اين عارضه شود. همچنين وجود عوامل استرس‌زاي محيطي، اضطراب، شوک‌هاي عصبي و افسردگي هاي شديد نيز در شروع و يا افزايش شدت وزوز نقش مهمي دارد.

-استفاده از هدفن‌ها و هدست‌ها يکي از شايع‌ترين دلايل ايجاد عارضه گوش در ميان افراد به خصوص جوانان است که والدين بايد توجه خاصي به اين مقوله نشان دهند.


* آيا تاکنون شيوه‌اي براي درمان اين عارضه در دنيا ارائه شده است يا خير؟
 شيوه‌هاي بسياري براي درمان وزوز ارائه شده اما تاکنون هيچ يک از آنها راه حل قطعي براي رفع اين مشکل نبوده است. وزوز گوش در حقيقت نوعي اختلال درپردازش مرکزي مغز است.
شيوه‌هاي درماني ارائه شده به طور عمده براي اين عارضه شامل درمان دارويي، جراحي و درمان غير دارويي است.

در درمان دارويي بااستفاده از داروهاي آرام‌بخش و داروهاي ضد تشنج، سعي در برطرف کردن اين عارضه مي‌شود که در بيشتر موارد تغيير چنداني درروند بهبودي ايجاد نمي‌شود.
درمان‌هاي جراحي نيز طبق نظر پزشک و درموارد خاصي مانند تومورها و يا بيماري‌هاي شناخته شده گوش و حلق و بيني انجام مي‌شود. به عنوان مثال عفونت‌هاي خاصي درگوش مياني و يا چسبندگي‌هاي استخواني مي‌تواند با وزوز گوش همراه باشد که با انجام عمل جراحي از بين مي‌رود. ولي عمل‌هايي که مخصوص وزوز گوش در گذشته تجويز مي‌شد و مبتني بر قطع عصب هشتم شنوايي بود، امروزه توصيه نمي‌شود.
از روش‌هاي غير دارويي نيز مي‌توان به بيوفيزيک درماني، هيپنوتراپي و طب سوزني اشاره کرد. ولي روشي که امروزه براي درمان عارضه وزوز گوش انجام مي‌شود استفاده از تکنيک تحريک الکتريکي شنوائي (A.E.S) است.

*روش تحريک الکتريکي شنوائي
 در اين روش- که تقريبا" مناسب‌ترين روش درمان عارضه وزوز گوش است- عصب گوش را با استفاده از الکترود خاصي که در مجراي شنوايي قرار مي‌گيرد تحريک مي‌کنند.
اين دستگاه با ارائه پالس‌هايي در فرکانس و دامنه خاص طي يک دوره درمان هفت جلسه‌اي مي‌تواند تا حدود زيادي به بهبود عارضه کمک کند.
با استفاده از اين روش در 65 درصد بيماران يا از شدت وزوز گوش کاسته شده و يا عارضه به طور کامل از بين رفته است.
اين روش مزيت‌هاي ديگري مانند افزايش آرامش بيمار را نيز به همراه دارد.
خوشبختانه مرکز تحقيقات گوش و حلق و بيني و جراحي سر و گردن بيمارستان رسول اکرم(ص) توانست مدل اوليه اين دستگاه را توليد کند و بدين‌شکل ايران تنها کشور خاورميانه محسوب مي‌شود که به فناوري توليد اين دستگاه دست پيدا کرده است. گروه تحقيقاتي اين مرکز به سرپرستي دکتر محمد فرهادي و جمعي از محققان، توانستند پس از چندين سال تحقيق بر روي اين عارضه به پيشرفت‌هاي زيادي درزمينه تشخيص و درمان آن دست پيدا کنند.

* ويژگي‌هاي دستگاه
درحال حاضر تنها يک دستگاه از نمونه مذکور ساخته شده است که استفاده طولاني مدت از آن در بهبود کامل، بيمار الزامي است. ولي متاسفانه به علت محدوديت مکاني و زماني و کمبود اين دستگاه هنوز قادر به ارائه خدمات به همه بيماران نيستيم. در عين حال مجريان طرح درصدد هستند که با کوچک سازي دستگاه، امکان استفاده از آن را به شکل سمعک فراهم آورند.

*‌درمان طي چه مراحلي و به چه صورت انجام مي‌گيرد؟
‌درمان پس از تکميل اطلاعات تشخيص طبي و شنوايي‌سنجي بيمار طي 7 يا 8 جلسه و هر بار به مدت 30 دقيقه انجام مي‌شود.
البته گاه ممکن است پس از مدت زماني مشخص درمان تکرار شود. بيماراني که دچارترشح چرک از گوش و يا مبتلا به بيماري‌هاي بدخيم مانند تومور يا کري‌ناگهاني هستند از اين درمان مستثني مي‌شوند.

درمان با روش‌هاي دارويي بيش از 85 درصد بيماران، همچنان دچار اختلال در پردازش شنوايي يا همان وزوز گوش باقي مي‌مانند در حالي که بر اساس مطالعات صورت گرفته موفقيت درماني شيوه تحريک الکتريکي حدود 65% است. موفقيت درماني به معني کاهش و درمواردي قطع وزوز بوده است.

 کشورهاي آمريکا، فرانسه و ژاپن تنها کشورهايي هستند که از اين دستگاه به صورت تجاري و درموارد خاص بهره برده‌اند.
تحقيق و بررسي بر روي استفاده باليني از اين دستگاه، همچنان ادامه دارد.
وزوز گوش يعني شنيدن صدايي خاص شبيه صداي زنگ که ممکن است در يک يا هر دو گوش و حتي سر احساس ‌شود
مناسب‌ترين روش درمان عارضه وزوز گوش، تکنيک «‌تحريک الکتريکي شنوايي» (AES) است و ايران تنها کشور خاورميانه محسوب مي‌شود که به اين فناوري دست پيدا کرده است



یک شنبه 29 بهمن 1391برچسب:, :: 10:22 ::  نويسنده : رضااشرفی آق گنبد

بیماریها و جراحی های گوش

 

صدمات وارده به گوش
اگر قسمت خارجی گوش دچار آسیب شود، ممکن است در فاصله بین پوست و غضروف زیرش مقداری خون جمع شود و باعث ورم کردن و درد گوش گردد. این جمع شدن خون که به آن اصطلاحأ هماتوم (Hematoma) ‏گفته می شود ممکن است باعث توقف خونرسانی به غضروف گردد و در نتیجه احتمال دارد که این غضروف به تدریج از بین رفته و جای خود را به بافت دیگری (بافت اسکار Scar) بدهد.

صدمه شدید و یا تکرار شدن این صدمات می تواند باعث ایجاد وضعیتی در گوش شود که به آن اصطلاحا گوش گل کلمی (cauliflower ear) گفته می شود. این وضعیت معمولأ در کشتی گیرها و بوکسورها و بعضی از ‏ورزشهای دیگر دیده می شود.


شما می تو انید با قرار دادن کیسه حاوی قطعات یخ بر روی گوشی که دچار صدمه شده است از ناراحتی آن کم نمایید. اگر گوش به شدت ورم کرده است باید به پزشک مراجعه نمایید. پزشک ممکن است بعد از انجام بیحسی موضعی، این خون جمع شده در گوش را تخلیه نماید و یا اینکه یک باند از فشاری بر روی آن قرار دهد تا از ورم آن کاسته شود. برای اصلاح تغییر شکل گوش ممکن است نیاز به عمل جراحی پلاستیک باشد.

التهاب گوش خارجی
‏در التهاب گوش خارجی که به آن اصطلاحا اوتیت اکسترنا (otitis externa) گفته می شود، مجرای گوش ملتهب می شود و معمولأ علت آن، یک عفونت باکتریایی، ویروسی و یا قارچی می باشد. اوتیت اکسترنا اغلب بعد از شنا کردن ایجاد می شود زیرا وجود رطوبت در مجرای گوش باعث افزایش احتمال بروز عفونت می شود. این وضعیت همچنین می تواند در افرادی که در محیط های گرم و مرطوب کار می کنند و یا افرادی که از وسایل داخل گوش استفاده می کنند ایجاد شود. خراشیدن مجرای گوش با گوش پاک کن و یا ناخن، علت دیگر ایجاد التهاب گوش خارجی می باشد. بطور کمتر شایعی ممکن است عفونت بر اثر واکنش به مواد شیمیایی مثل آن موادی که در قطرههای گوش و یا در رنگ مو وجود دارد ایجاد شود.

علایم التهاب گوش خارجی
علایم التهاب گوش خارجی معمولأ در طی یکی دو روز ایجاد شده و شامل موارد زیر می باشد:

‏* خارش و یا درد در مجرای کوش.
* ترشح چرک از گوش.
اگر چرک باعث بسته شدن مجرای گوش شود، بهتر است بجای اینکه خودتان این چرک را خارج کنید به پزشک مراجعه نمایید

نحوه درمان التهاب گوش خارجی
پزشک ابتدا با وسیله ای به نام اتوسکوپ(otoscope)  گوش را معاینه می کند. اگر چرکی در مجرا وجود داشته باشد نشان دهنده وجود عفونت می باشد که در این صورت ممکن است پزشک نمونه ای از آن را برای شناسایی به آزمایشگاه بفرستد. مجرای گوش را می توان با استفاده از یک ساکشن (مکنده) تمیز نمود.

 براساس نوع عفونتی که وجود دارد، پزشک ممکن است قطره گوشی تجویز نماید که حاوی آنتی بیوتیک یا ضد قارچ و یا کورتون باشد. برای تسکین درد ممکن است یک داروی مسکن خوراکی نیز تجویز شود.
‏اگر شما دچار یک عفونت شدید باکتریایی هستید، پزشک ممکن است برایتان آنتی بیوتیک خوراکی هم تجویز نماید. اکثر عفونتهای ویروسی خود بخود بهبود می یابند و فقط داروی مکن در این موارد تجویز می شود. با اینحال اگر دچار عفونت ویروسی با ویروس هرپس (Herpes) شده اید ممکن است برایتان داروی ضد ویروس وگاهی اوقات داروی کورتون تجویز شود. این وضعیت معمولأ بعد از چند روز بهبود می یابد.

گرفتگی گوش
جرم گوش که توسط غدد موجود در مجرای گوش ترشح می شود باعث پاک بودن و مرطوب شدن مجرا می شود. معمولأ جرم گوش به مقادیر کمی تولید شده و بطور طبیعی از گوش خارج می شود. با اینحال، اگر مجرای گوش توسط جرم گوش میدود و گرفته شود، احساس پری و ناراحتی در گوش ایجاد می گردد و گاهی اوقات نیز موجب کاهش شنوایی می شود.

 یک علت شایع گرفتگی گوش توسط جرم گوش عبارتست از فرو کردن گوش پک کن و یا انگشت به داخل گوش به منظور بیرون آوردن جرم گوش. این عمل معمولا باعث می شود که جرم گوش بیشتر به داخل مجرا فرو برود. افزایش ترشح جرم گوش نیز ممکن است باعث گرفتگی گوش شود.


گرفتگی گوش بر اثر جرم گوش را می توان با استفاده از قطره های گوشی که در دارو خانه ها فروخته می شوند درمان نمود. این قطره ها معمولا باعث حل شدن جرم گوش در مدت 4‏تا10  ‏روز می شوند. اگر گرفتگی گوش باقی بماند، باید به پزشک مراجعه نمایید. پزشک با استفاده از وسیله ای به نام اتوسکوپ (Otoscope) داخل گوش را معاینه می کند. برای بیرون آوردن جرم گوش روشهای مختلفی مثل استفاده از ساکشن (دستگاه مکنده) و یا شستشوی گوش وجود دارد که پزشک می تواند از آنها استفاده نماید. شستشوی گوش با استفاده از آب گرم و یک سرنگ بزرگ انجام می شود. گرفتگی گوش ممکن است بعد از درمان، دوباره عود نماید.

التهاب گوش میانی
در التهاب گوش میانی که به آن اصطلاحا اوتیت مدیا (otitis media) گفته می شود، بافتهای که گوش میانی را پوشانده اند دچار التهاب می گردند و چرک و مایع در گوش میانی جمع شده و باعث بروز درد و کاهش شنوا یی می شود. این وضعیت وقتی اتفاق می افتد که یک عفونت ویروسی مثل ویروس سرماخوردگی یا آنفلوآنزا، یا یک عفونت باکتریایی از قسمت گلو واردگوش میانی شود. این عفونت ممکن است باعث پارگی پرده گوش گردد.

بیماری التهاب گوش میانی در کودکان شایع می باشد زیرا شیپور استاش کودکان هنوز کامل نشده و به آسانی توسط چیزهای بزرگی که اطراف آن قرار دارد مثل لوزه ها مسدود می شود. شیپور استاش لوله ای است که گوش را به پشت بینی و گلو مرتبط می کند و باعث تهویه گوش میانی می شود.

علایم التهاب گوش میانی
علایم التهاب گوش میانی اغلب در عرض چند ساعت ظاهر شده و شامل موارد زیر می باشد:
* درد در گوش که ممکن است شدید باشد.
* کاهش شنوایی.
* تب.
‏اگر پرده گوش پاره شود، ترشحی خون آلود از گوش بیرون می آید و در چنین مواقعی درد گوش کاهش می یابد. اگر التهاب گوش میانی درمان نشود ممکن است بصورت عفونت مزمن درآمده و بطور مدام از گوش ترشحات چرکی بیرون بیاید. خیلی به ندرت ممکن است این عفونت باعث ایجاد کولستاتوم (cholestatoma) ‏شود. کولستاتوم تجمعی از سلولهای پوست و مواد زائد ‏می باشد که در گوش میانی ایجاد می شود. این عارضه ممکن است به گوش میانی و به ندرت به گوش داخلی آسیب رساند و باعث از دست رفتن دایمی شنوایی شود.

نحوه درمان التهاب گوش میانی
پزشک ابتدا گوش را با وسیله ای به نام اتوسکوپ (ostoscope) معاینه می کند تا ببیند آیا پرده گوش دچار التهاب شده است و آیا چرک در گوش میانی وجود دارد یا خیر. پزشک ممکن است آنتی بیوتیک خوراکی و مسکن تجویز نماید. در اکثرموارد در عرض چند روز درد گوش از بین می رود اما گاهی اوقات کم شدن خفیف شنوایی ممکن است به مدت یک یا دو هفته باقی بماند. اگرکولستاتوم ایجاد شده باشد معمولا لازم است که با انجام عمل جراحی بیرون آورده شود.
‏در بعضی موارد به علت عدم تعادل بین فشار داخل گوش میانی وگوش خارجی ، پرده گوش بطور ناگهانی پاره می شود. چنین عدم تعادل فشاری که در قسمتهای مختلف گوش ایجاد می شود ممکن است در هنگام پرواز با هوا پیما، غواصی در زیر آبها، وجود یک انفجاره ضربه خوردن به گوش و یا ضربات وارده به سر بروز نماید.

علایم پارگی پرده گوش
علایم پارگی پرده گوش معمولآ فقط چند ساعت باقی می مانند و ممکن است شامل موارد زیر باشند:
* درد ناگهانی وگاهی اوقات شدید درگوش.
* ترشح خون آلود ازگوش.
* کاهش شنوایی
‏اگر مشگوک به پارگی پرده گوش هستید، گوش خود را خشک نگه داشته و هر چه سریعتر به پزشک مراجعه نماید.

نحوه درمان پارگی پرده گوش
پزشک ابتدا گوش را معاینه می کند. یک پارگ پرده گوش معمولادر عرض یک ماه التیام می یابد عفونت موجود در آن را می توان با تجویز آتی بیوتیکها درمان نمود. خیی به ندرت ممکن است که بر اثر عفونت ایجاد شده است نیاز به ترمیم با جراحی پیوند بافت داشته باشد.


از دست دادن شنوایی
‏از دست دادن تمام یا قسمتی ازشنوایی می تواند به شدت باعث محدود شدن فعالیتهای اجتماعی فرد شده و موجب انزوا و افسردگی او شود. از دست دادن شنوا یی ممکن است بر اثر بیماری یا وقوع یک حادثه ایجاد شود. اکثر افراد با بالا رفتن سن دچار کاهش شنوایی می شوند. نقایص شنوایی ممکن است از هنگام تولد نیز وجود داشته باشد. از هر 1000  ‏نوزادی که متولد می شود دو نوزاد دچار درجاتی از نقص در شنواس می باشد.

انواع ازدست دادن شنوا‏یی
دو نوع مختلف از دست دادن شنوایی وجود دارد که عبارتند از: ا-هدایتی ، 2-حسی عصبی..


 از دست دادن شنوایی نوع هدایتی بر اثر اختلالی درگوش خارجی یا گوش میانی ایجاد می شود و انتقال صوت به گوش داخلی را با مشکل روبرو می کند. این نوع کاهش شنوایی اغلب موقتی می باشد. از دست دادن شنوایی نوع حسی عصبی ممکن است بر اثر وجود اختلالی در حلزون گوش و یا عصب وستیبولوکوکلئرکه پیامهای عصبی را از گوش داخلی به مغز می رساند ایجاد شود. از دست دادن شنوایی از نوع حسی عصبی معمولا دایمی می باشد.


‏از دست دادن شنوایی ازنوع هدایتی: شایعترین علت این نوع درکودکان، وجود التهاب مزمن گوش میانی می باشد که همراه ترشح ازگوش است. اما در بزرگسالان شایعترین علت این نوع ازکاهش شنوایی، گرفتگی گوش بر اثر وجود جرم گوش می باشد. همچنین کاهش شنوایی می توان براثر پارگی پرده گوش یا تغییر ناگهانی درفشار هوا ایجاد شود. در موارد نادری ممکن است کاهش شنوایی بر اثر بیماری أتواسکلروز (otosclerosis) ایجاد شود. در بیماری اتواسکلروز، یکی از سه استخوان خیلی کوچک موجود در گوش میانی بی حرکت شده و نمی تواند صوت را به گوش داخلی انتقال دهد.


‏از دست دادن شنوایی از نوع حسی عصبی: این نوع از کاهش شنوایی معمولا بخاطر خراب شدن حلزون گوش بر اثر افزایش سن ایجاد می شود. اکثر افراد بالای 70 ‏سال دچار درجه ای ازناشنوایی حسی عصبی هستند.همچنین ممکن است حلزون گوش بر اثر صدای زیاد صدمه ببیند و باعث از دست رفتن شنوایی شود. به ندرت ممکن است به علت وجود یک تو مورکه عصب وستیبولوکوکلئر را گرفتار می سازد از دست دادن شنوایی ایجاد گردد.

نحوه درمان ازدست دادن شنوایی
پزشک ابتدا گوش را با وسیله ای به نام اتوسکوپ (otoscope) معاینه می کند. سپس آزمایشهای شنوایی انجام می شود تا مشخص گردد که آیا از دست دادن شنوایی از نوع هدایتی می باشد و یا از نوع حسی عصبی و اینکه میزان ناشنوایی چه مقدار می باشد. اگر پزشک مشکوک به وجود تومور عصب وستیبولوکوکلئر باشد ممکن است اقدام به انجام ام آرآی (MRI) نماید. اگر شما دچارکاهش شنوایی از نوع هدایتی شده اید، درمان علت ‏زمینه ای ایجاد کننده آن ممکن ‏است باعث بازگشت شنوا یی شما به حد تقریبا طبیعی شود. از دست دادن شنوایی از نوع حسی عصبی اغلب دایمی می باشد اما می توان با استفاده از سمعک به بهبود آن کمک نمود. در موارد ناشنوایی شدید حسی عصبی، می توان با عمل جراحی یک حلزون مصنوعی در داخل گوش قرار داد.

پیرگوشی
بسیاری از افراد بالای 50  ‏سال متوجه می شوند که شنیدن صداهای آرام یا صداهای زیر برایشان مشکل شده است و گاهی اوقات صحبت کردن و فهمیدن حرفهای دیگران بخصوص اگر یک صدای زمینه ای دیگری مثل موسیقی هم وجود داشته باشد برایشان سخت شده است. بعد از چند سال ممکن است شنیدن هم صداهای زیر و هم صداهای بم برای این افراد مشکل ثسود. این کاهش تدریجی شنوایی را اصطلاحأ پیرگوشی (presbyacusis) می نامند که یک ویژگی طبیعی پر شدن می باشد.
‏از هر 5 نفری که در سنین 50 تا 60 سال قرار دارد یک نفر و از هر 3 نفری که در سنین 60 تا 70 سال قرار دارند یک نفر به پیرگوشی مبتلا می شود. نیمی از افراد بالای 70 ‏سال دچار پیرگوشی هستند. این وضعیت در مردها شایعتر بوده و در بعضی خانواده ها بیشتر دیده می شود.

علل بروز پیرگوشی
گیرنده های حسی بدن برای شنوایی در حلزون گوش داخلی قرار دارند که با سلولهای مژک مانند حسی پوشیده شده اند. وقتی این سلولهای حسی با افزایش سن به تدریج از بین می روند  پیر گوشی ایجاد می شود. این وضعیت معمولا در افرادی که قبلا به علت سروصدای زیاد دچار آسیب های گوش شده اند شایعتر می باشد.

علایم پیرگوشی
‏علایم پیرگوشی به تدریج و در طی چند سال ظاهر می شود و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
• کاهش شنوایی که ابتدا در مورد صداهای زیر ایجاد می شود و سپس به تدریج صداهای بم نیز مشکل می گردد.
• اشکال در شنیدن صحبت افراد، بخصوص اگر یک صدای زمینه ای هم همراه آن باشد. هر دو گوش معمولا گرفتار پیرگوشی می شوند گرچه همیشه هم به یک اندازه دچار مشکل نمی شونو. شدت بدتر شدن کاهش شنوایی از فردی به فرد دیگر متفاوت می باشد.کاهش شدید شنوایی گاهی اوقات منجر به انزوا، تنهایی و افسردگی فرد می شود.

نحوه درمان پیرگوشی
پزشک ابتدا گوش را با وسیله ای به نام اتوسکوپ (otoscope)معاینه می کند. سپس برای تعین نوع کاهش شنوایی، اقدام به انجام آزمایشهایی می کند. برای پیرگوشی هیچگونه معالجه قطعی وجود ندارد. با اینحال استفاده از سمعک ممکن است توانایی فرد را برای شنیدن و صحبت کردن با دیگران به میزان زیادی افزایش دهد. گرچه ممکن است تا هنگامی که فرد به آن عادت می کند مدتی طول بکشد.

وزوز گوش
‏افراد دچار وزرز گوش صداهای زنگ مانندی را در گوشهایشان می شنوند که منشا این صداها از خود گوش می باشد. این صداها ممکن است شبیه زنگ، بوق، غرش و یا سوت باشند. شدت این صداها ممکن است متفاوت باشند و همراه با ضربان قلب این صداها دارای ضربان باشند، اما معمولا این صداها بطور مداوم هستند. برای بعضی افراد، حملات وزوز گوش به مدت کمی طول می کشند اما برای عده ای دیگر، این وضعیت دایمی می باشد.


‏در بسیاری از موارد، وزوز گوش همراه با کاهش شنوایی ایجاد می شود و اگر قبلا با صداهای بلند مواجه شده باشید احتمال خطر بروز وزوز گوش در شما زیاد می باشد. این وضعیت در افراد مسن شایع می باشد و از هر10  ‏نفری که بالای 60 سال سن دارند تقریبا سه نفر دچار وزوز گوش می باشند. بسیاری از افراد فقط وقتی که به دقت گوش می کنند می توانند این وزوزگوش را بشنوند اما برای بعضی دیگر ممکن است بقدری شدید بو ده که در تمرکز حواس آنها اختلال ایجاد نموده و یا مانع خوابیدن آنها می شود. در این موارد، وزرز گوش ممکن است منجر به افسردگی و اختلالات اضطرابی شود.


وزوز گوش ممکن است هیچ علت واضح و آشکاری نداشته باشد اما اغلب همراه با بعضی از بیماریهای  گوش مثل بیماری منی یر(Meniere)، پیرگوشی و یاکم شدن شنوایی بر اثر سروصدای زیاد می باشد.
‏در بعضی موارد، وزوز گوش می تواند به علت وجودکم خونی و یا پرکاری غده تیروئید ایجاد شود. سایر علل وزوزگوش عبارتند از ضربه به سر و مصرف بعضی از داروها مثل آسپرین و بعضی از آنتی بیوتیکها. اگر فقط در یک گوش، وزوز شنیده شود ممکن است علامتی از وجود تومور در عصب وستیبولوکوکلئر که پیامهای عصبی را از گوش به مغز می برد باشد.
‏اگر دچار وزوز گوش شده ایده بخصوص اگر این وزوز فقط در یک گوش می باشد، شما باید با یک پزشک مشورت نمایید.

نحوه درمان وزوز گوش
پزشک ابتدا گوش را با وسیله ای به نام اتوسکوپ (otoscope) معاینه می کند و ممکن است آزمایشهای شنوایی را درخواست نماید. همچنین ممکن است آزمایشهای دیگری را نیز درخواست نماید تا علت زمینه ای وزوز گوش را مشخص نماید. این آزمایشها ممکن است شامل آزمایش خون برای بررسی کم خونی و نیز انجام سی تی اسکن یا ام آر آی (MRI) برای بررسی وجود تومورباشد.


اگر یک علت زمینه ای برای وزوز گوش پیدا شود و بطور موفقیت آمیزی درمان گردد، ممکن است وزوز گوش برطرف شود. اگر وزوز گوش باقی بماند، پزشک ممکن است توصیه نماید که از وسیله ای به نام ماسکر (Masker) استفاده نمایید. این وسیله همانند سمعک در داخل و یا پشت گوش قرار داده می شود و تولید صداهایی می کند تا حواس شما از وزوزگوش پرت شود. اگر وزوزگوش همراه با کاهش شنوا یی باشد، استفاده از سمعک ممکن است با افزایش صداهای محیطی باعث شود که شما کمتر وزوزگوش را بشنوید.


سرگیجه
‏افرادی که دچار سرگیجه هستند احساس می کنند که خود آنها و یا محطی اطرافشان در حال حرکت هستند. این احساس کاذب اغلب همراه با یک احساس چرخش بوده و ممکن است همراه با تهوع وگاهی اوقات استفراغ شدید باشد. سرگیجه ممکن است بر اثر اختلال در عضو تعادلی که در گوش داخلی قرار دارد، در عصبی که گوش داخلی را به مغز متصل می کند و یا در قسمتهایی از مغزکه مربوط به تعادل بدن می باشد رخ دهد. به ندرت ممکن است سرگیجه نشانه ای از وجود یک بیماری زمینه ای جدی باشد که نیزا به توجه فوری پزشکی داتشه باشد.


‏سرگیجه اغلب بطور ناگهانی ایجاد شده و ممکن است از چند دقیقه تا چند روز بطور متناوب یا مداوم طول بکشد. این وضعیت می تواند خیلی ناراحت کننده بوده و در موارد شدید تر ممکن است راه رفتن و یا حتی نشستن را غیرممکن کند. در اکثر موارد، سرگیجه بطور خود بخود از بین می رود و یا اینکه بعد از درمان علت ایجاد کننده آن، رفع می گردد.

علل ایجاد سرگیجه
سرگیجه اغلب همراه با آرتریت (آرتروز) گردن می باشد که این حالت در افراد مسن بیشتر دیده می شود. در این وضعیت، هنگامی که سرکج می شود و یا اینکه به این طرف و آن طرف می چرخد، بر روی رگهای خونی که به قسمتی از مغز که مربوط به تعادل بدن می باشد خونرسانی می کنند فشار وارد آورده و باعث بروز سرگیجه می شود.


علت شایع دیگر سرگیجه، وجود عفونت در قسمت وستیبولر گوش می باشد. این عفونت معمولا بصورت یک عفونت ویروسی دستگاه تنفسی شروع می شود (مثل سرماخوردگی یا آنفلوآنزا) و یا اینکه بر اثر یک عفونت باکتریای گوش میانی ایجاد می گردد. این نوع از سرگیجه معمولا بطور ناگهانی شروع شده و به مدت یک تا دو هفته باقی می ماند.


سرگیجه عودکننده ای که همراه با کاهش شنوایی و وزوز گوش باشد ممکن است بخاطر بیماری منی پر (Menipere) که یک اختلال گوش میانی می باشد ایجاد شود. همچنین سرگیجه ممکن است به عنوان یک عارضه جانبی مصرف بعضی از آنتی بیوتیکها، مصرف ‏بیش از حد الکل، علامتی از مسمومیت غذایی یا گرمازدگی باشد.
علل نادر سرگیجه عبارتند از: توموری که عصب ارتباط دهنده گوش داخلی به مغز را گرفتا رمی کند، سکته مغزی، ضربه به سر وبیماری ام اس. این وضعیت های خطرناک ممکن است علایم دیگری نیز به همراه داشته باشند مانند اختلال در صحبت کردن، اختلال در بینایی و یا ضعف در دستها و پاها. اگر سرگیجه همراه با چنین علایمی ایجاد شود باید سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

نحوه درمان سرگیجه
سرگیجه شما ممکن است با بی حرکت دراز کشیدن و پرهیز از انجام حرکات ناگهانی برطرف شود. اگر دچار استفراغ شده اید، هر 10‏دقیقه یک بار مقداری آب بنوشید تا بدتنان دچار بی آبی نشود. اگر سرگیجه شما بیش از یک دقیقه طول می کشد و یا اگر چندین بار عود نموده است، شما باید به پزشک مراجعه نمایید.


‏پزشک ممکن است گوشهای شما، حرکات چشمتان و دستگاه عصبی تان را معاینه نماید تا علت بروز سرگیجه را کشف نماید. آزمایشی به نام آزمایش کالریک (caloric) ممکن است برای ارزیابی عملکرد دستگاه وستیبولر گوش انجام شود. یک عکس رادیوگرافی از گردن ممکن است برای بررسی مهره های آن انجام شود. اگر به غیر از سرگیجه، شما دچار وزوز گوش هم هستید، ممکن است پزشک برایتان درخواست انجام سی تی اسکن یا ام آرآی (MRI) نماید تا وجود تومور را بررسی نماید.
‏پزشک ممکن است برای تسکین سرگیجه داروهای را تجویز نماید. اگر سرگیجه بر اثر مصرف یک نوع آنتی بیوتیک ایجاد شده باشد ممکن است آنتی بیوتیک دیگری بجای آن تجویز شود. سایر درمانها با صرف درمان علت زمینه ای ایجاد سرگیجه انجام می گردد. برای مثال، سرگیجه ای که بر اثر وجود یک عفونت باکتریایی در گوش داخلی ایجاد می شود را می توان با مصرف آنتی بیوتیکها درمان نمود.



یک شنبه 29 بهمن 1391برچسب:, :: 10:4 ::  نويسنده : رضااشرفی آق گنبد

درمان انواع ناتوانی های جنسی

درمان انواع ناتوانی های جنسی

روش های درمان

الف:در درمان انواع ناتوانی های جنسی (کندی و سستی نعوظ و......) عسل و زنجبیل موثر واقع میشود. مصرف زنجبیل برای هر وعده 5 گرم (یک قاشق چایخوری) است که باید با یک استکان عسل مخلوط گردد و روزی سه قاشق مربا خوری مصرف شود.

ب: قرنفل. عود. فلفل. از هر کدام 10 گرم نرم ساییده و با 250 گرم عسل و یک گرم زعفران مخلوط کنید و روزی سه قاشق مربا خوری میل نمایید. برای دیر انزال شدن و سستی کمر نافع است.

ج:زعفران 1گرم . زیره 10 گرم. مغز گردو یا بادام 100 گرم . همه را خوب بکوبید و با 250 گرم عسل مخلوط نمایید و روزی دو قاشق غذاخوری بعد از صبحانه و شام میل نمایید. برای رفع ناتوانی جنسی و افزایش تمایل و قدرت جنسی بسیار مفید است.

د:قدامه شیرازی 15 گرم . تخم شاهی و پیاز هر کدام 50 گرم .همه را کوبیده با 250 گرم عسل مخلوط نموده و روزانه سه قاشق مربا خوری میل نمایید. زیاد کننده شهوت است.

 

ه: کسانی که مبتلا به ضعف قدرت تناسلی . سرعت انزال و یا عدم نعوظ هستند اگر به مقدار 2 جو مومیایی را در 40 گرم عسل حل کرده و میل نمایند و سه روز ادامه دهند به حد اعلا از این بابت تقویت خواهند شد.

 

مومیایی دارویی است کمیاب و ذیقیمت و در مداوا سریع الاثر . بهترین نوع مومیایی آن است که از کوههای استان فارس به دست میاید هم خوراکی است و هم به صورت ضماد به کار میرود.

 

افراد مسن که به ضعف قوه باه مبتلا هستند . روغن زیتون عتیق را با عسل از هر کدام 75 گرم مخلوط نموده . سه روز روزی سه قاشق مربا خوری بخورند یا یک قاشق چای خوری پودر تخم شاهی را با یک استکان عسل روزی سه بار هر با یک قاشق مربا خوری میل نمایند.

 

درمان خستگی جنسی

خوردن یک لیوان آب لیمو با عسل پس از هر آمیزش جنسی برای زن و مرد بسیار موثر واقع میشود و مقداری از انرزی از دست رفته را جبران میکند.

 

تقویت اسپرم

الف: کسانی که اسپرم آنها خیلی ضعیف است و بچه دار نمیشوند میتوانند از معجون زیر (شیر+ عسل+تخم مرغ+پیاز) یک روز در میان و به مدت یک ماه استفاده کنند و نتیجه اش را ببیننند. ضرر ندارد.

ب: دو قاشق آب پیاز . دو قاشق عسل را در یک لیوان شیر حل کرده و قبل از خواب میل نمایند. بهترین داروی محرک قوه باه و ازدیاد اسپرماتوزوئید است.

در مان سستی کمر و جهت ازدیاد نطفه

 

در مان سستی کمر

الف: روزی یک زرده تخم مرغ را با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط نموده ودر لیوان انقدر به هم بزنید تا مانند خمیر شود آن را صبح ناشتا میل نمایید.

ب: تخم مرغ و خرما را در روغن زیتون سرخ کرده و عسل به آن افزوده شود و میل نمایید.

ج: حلوای نرم که از عسل و آرد گندم و زعفران تهیه شود بسیار نافع است.

د:عود صلیب (احمد و محمود) دو دانه که تقریبا به وزن 40 گرم باشد بجوشانید و پس از صاف کردن با 250 گرم عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق غذاخوری صبح ناشتا و شب قبل از خواب میل نمایید . آن بسیار موثر خواهد بود.

 

جهت ازدیاد نطفه

حضرت علی(ع) می فرماید:شیر و عسل مواد حیاتی را در نطفه تقویت می کند.. آنان که از نعمت فرزند محرومند سزاوار است از شیر و عسل آمیخته بهم بنوشند.

 

خوردن آب پیاز با عسل به نسبت 1به 2 در وقت خواب یک داروی ساده و بینظیر در ازدیاد نطفه است.

طریقه مصرف: یک استکان آب و پوره پیاز . 2 استکان عسل را باهم مخلوط و روزی سه قاشق غذاخوری میل نمایید.

                              

 


 



یک شنبه 29 بهمن 1391برچسب:, :: 9:59 ::  نويسنده : رضااشرفی آق گنبد


٢٠ معجزه ترکیب عسل طبیعی و دارچین

عسل واژه ای عربی است که در فارسی به آن «انگبین» می گویند. گذشتگان آن را مظهر پاکی و خلوص و نشانه قدرت می دانستند و در یونان و روم باستان مظهر برکت، عشق و زیبایی بود و مالیات خود را براساس آن می پرداختند. زنبور برای تهیه عسل، شهد گل های مختلف را جمع آوری می کند. جالب است بدانید برای تولید هر کیلوگرم عسل، زنبور باید 2 میلیون بار روی گل ها بنشیند و شهد آن ها را جمع آوری کند. بنابراین تهیه عسل کار بسیار دشواری است و هر زنبور عسل در طول عمر 6 تا 8 هفته ای خود تنها یک قاشق مرباخوری از آن را تهیه می کند.
در کندوی زنبور نوعی عسل هم برای تغذیه ملکه تهیه می شود که «اکسیر طول عمر» نامیده می شود. از آن جا که عسل از شهد گل های مختلف تهیه می شود رنگ آن بستگی به گیاهی دارد که زنبور از آن تغذیه کرده است گذشته از آن شرایط آب و هوایی و جغرافیایی نیز در رنگ و بوی عسل تاثیر دارد. عسل با وجود شیرین بودن اگر به مقدار معینی مصرف شود، برای هر نوع بیماری از جمله دیابت موثر است.

فایده دارویی عسل و دارچین


١ ) درمان بیماری قلبی: مخلوطی از عسل و پودر دارچین را تهیه کنید و به جای مربا روی نان قرار دهید و به طور منظم در وعده صبحانه صرف کنید. این روش در کاهش کلسترول، جلوگیری از بروز حمله قلبی، تنفس راحت و تقویت ضربان قلب موثر است. بیماران مبتلا به حمله قلبی نیز با مصرف روزانه این مخلوط از حمله قلبی بعدی درامان خواهند بود. بررسی روی سالمندان در آمریکا و کانادا نشان داده است، با بالا رفتن سن شاهرگ های حیاتی و سیاهرگ ها خاصیت انعطاف پذیری خود را از دست می دهد. عسل و دارچین به شاهرگ ها و سیاهرگ ها قدرتی تازه می بخشد.
٢ ) از بین بردن اثر خارش نیش های حشرات: مخلوطی از یک سهم عسل، ٢ سهم آب ولرم و یک قاشق چای خوری پودر دارچین را روی قسمتی از بدن که احساس خارش می کنید، قرار دهید خارش و درد در عرض یک یا ٢ دقیقه فروکش خواهد کرد.
٣ ) درمان التهاب مفصل(آرتریت): روزانه، یک وعده صبح و یک وعده شب، مخلوطی از یک فنجان آب گرم، ٢ قاشق چای خوری عسل و یک قاشق چای خوری پودر دارچین مصرف شود. این مخلوط معجزه گر در صورت مصرف به طور منظم آرتریت های مزمن را نیز درمان می کند. بررسی های اخیر روی ٢٠٠ بیماری که قبل از صرف صبحانه از این مخلوط استفاده کردند نشان داد، ٧٣ نفر از آنان در عرض یک هفته کاملا از درد رهایی پیدا کردند و پس از یک ماه بیشتر افرادی که قادر به راه رفتن یا حرکت نبودند، بدون احساس هیچ دردی توانایی راه رفتن و تحرک خود را به دست آوردند.
٤ ) جلوگیری از ریزش مو: قبل از دوش گرفتن مخلوطی از مقداری روغن زیتون داغ، یک قاشق چای خوری عسل و یک قاشق پودر دارچین را به مدت ٥ تا ١٥ دقیقه روی سر قرار دهید و سپس آن را بشویید.
٥ ) از بین بردن عفونت مثانه: ٢ قاشق غذاخوری عسل به همراه یک قاشق چای خوری پودر دارچین را با مقداری آب ولرم حل کنید و آن را بنوشید. این روش باعث می شود که میکروب های مثانه از بین برود.
٦ ) درمان درد دندان: مخلوطی از یک قاشق چای خوری پودر دارچین و ٥ قاشق چای خوری عسل تهیه کنید و روی دندان خراب بمالید. این عمل را ٣ بار در روز تکرار کنید تا درد تسکین یابد.
٧ ) کاهش کلسترول: ٢ قاشق غذاخوری عسل را با ٣ قاشق چای خوری پودر دارچین در یک لیوان چای حل کنید و بنوشید. این کار میزان کلسترول خون را طی ٢ ساعت به ١٠ درصد کاهش می دهد.
٨ ) درمان سرماخوردگی: به مدت ٣ روز از مخلوط یک قاشق غذاخوری عسل با یک چهارم قاشق چای خوری پودر دارچین استفاده کنید. این روش برای درمان سرفه مزمن و سرماخوردگی و سینوزیت به کار می رود.
٩ ) درمان ناباروری: برای برطرف کردن این مشکل، به مردان توصیه می شود ٢ قاشق غذاخوری عسل را قبل از خواب میل کنند. در کشورهای چین، ژاپن و خاوردور که با مشکل ناباروری مواجه اند، در طول روز مخلوطی از مقداری پودر دارچین و یک دوم قاشق چای خوری عسل را به طور مرتب روی لثه و داخل دهان خود قرار می دهند تا مخلوط حاصل از طریق بزاق وارد بدن شود. زوجی که مدت ١٤ سال بچه دار نمی شدند با شروع مصرف عسل و دارچین پس از مدت کوتاهی صاحب دوقلو شدند.
١٠ ) درد معده: مصرف عسل و پودر دارچین علاوه بر درمان درد و نفخ معده، زخم معده را نیز درمان می کند.
١١ ) تقویت سیستم ایمنی: استفاده روزانه از عسل و پودر دارچین سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن را از حمله باکتری و ویروس محافظت می کند. دانشمندان دریافتند که عسل دارای مقدار زیادی ویتامین و آهن است. مصرف مداوم عسل گلبول های سفید خون را تقویت می کند تا بتواند با باکتری ها و بیماری های ویروسی مقابله کند.
١٢ ) برطرف کردن سوء هاضمه: قبل از هر وعده غذا، پودر دارچین را روی ٢ قاشق غذاخوری عسل بریزید و میل کنید تا از ترشح اضافی اسید معده رهایی پیدا کنید زیرا این مخلوط غذاهای سنگین را به راحتی هضم می کند.
١٣ ) جلوگیری از آنفلوآنزا: دانشمندی در اسپانیا ثابت کرده که مخلوط عسل و دارچین دارای مواد مفید طبیعی است که از میکروب های آنفلوآنزا و سرماخوردگی جلوگیری به عمل می آورد
١٤ ) افزایش طول عمر: مصرف دائم و مرتب عسل و پودر دارچین مانع پیری زودرس می شود. مخلوطی از ٤ قاشق چای خوری عسل، یک قاشق چای خوری پودر دارچین و ٣ فنجان آب گرم را با هم بجوشانید. سپس مخلوط به دست آمده را ٣ الی ٤ بار در روز به مقدار یک چهارم فنجان میل کنید. این مخلوط علاوه بر طراوت بخشیدن و نرم نگه داشتن پوست از پیری زودرس نیز جلوگیری می کند.
١٥) برطرف کردن جوش صورت: قبل از خواب مخلوط ٣ قاشق غذاخوری عسل و ١ قاشق چای خوری دارچین را روی جوش ها قرار دهید و روز بعد با آب ولرم بشویید. تکرار روزانه این کار به مدت ٢ هفته، جوش ها را از بین می برد.
١٦ ) درمان عفونت های پوستی: قرار دادن مخلوطی به مقدار مساوی از عسل و پودر دارچین روی قسمت های مختلف پوست، عفونت های پوستی و اگزما را نیز درمان می کند.
١٧ ) درمان سرطان: تحقیقات جدید انجام گرفته در ژاپن و استرالیا نشان داده، سرطان های پیشرفته معده و استخوان به طور موفقیت آمیزی درمان شده است. بیماران مبتلا به این سرطان ها ٣ بار در روز و به مدت ٣ ماه یک قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق چای خوری دارچین را مخلوط و مصرف می کنند.
١٨ ) از بین بردن خستگی مفرط: مصرف نصف قاشق غذاخوری عسل و مقداری پودر دارچین در یک لیوان آب اول صبح و بعد از ظهر که بدن با افت نشاط روبه رو است طی یک هفته نیروی حیاتی بدن را افزایش می دهد.
١٩ ) از بین بردن بوی بد دهان: شما می توانید پس از بیدار شدن از خواب با محلولی از یک قاشق چای خوری عسل، مقداری پودر دارچین و آب گرم غرغره کنید تا در طول روز مشکل بوی بد دهان را نداشته باشید.
٢٠ ) مشکل شنوایی: مصرف روزانه مقدار مساوی از عسل و پودر دارچین در صبح و شب مشکل شنوایی را برطرف می کند.

شایان ذکر است، عسل مورد مصرف باید خام و پاستوریزه نشده باشد. زیرا که آنزیم های لازم به هنگام عمل پاستوریزه به علت حرارت دیدن از بین می رود.

عسل و کلیه

عسل و کلیه

حضرت محمد(ص) فرمودند: هر کس میخواهد شفا پیدا کند باید صبح ناشتا عسل را با اب باران مخلوط کرده و بنوشد.

نیوهل محقق روسی در سال ۱۸۱۳ به این نتیجه رسید که در بیماران کلیوی عسل بهترین ضدعفونی کننده مجاری ادرار به شمار می اید و ان پادزهر خوبی برای سموم مختلف میباشد. اگر مخلوط با اب باران یا اب مقطر تغذیه شود باعث زیاد شدن ادرار. رفع تشنگی و خرد شدن سنگ های کلیه و مثانه میگردد.

در کتابهای مختلف پزشکی راجع به اثر عسل در بیماریهای کلیوی اشاره شده است و ان را به ویژه در کاهش شدت درد توصیه میکنند و علت ان این است که در عسل حاوی مقدار ناچیزی پروتئین است و تقریبا فاقد نمک می باشد. این دو ماده نقش مخالفی در عوارض کلیوی دارند.عسل را با خیسانده گیاهان دارویی میخورند. پزشکان عسل را با جوشانده نسترن (۳۰ گرم میوه نسترن در یک لیتر اب ) با عصاره ترب سیاه (یک فنجان در روز) و در مورد رفع سنگ کلیه مصرف عسل را با روغن زیتون و اب لیمو (یک قاشق سوپ خوری ) ۳ بار در روز توصیه میکنند.

قندهای موجود در عسل بیشتر از نمک تغذیه شده . ورم های فیستولی لوله های ادراری را از بین میبرد. پژوهشگران معتقدند که عسل مستقیما روی کلیه اثر کرده و غیر مستقیم ادرار را زیاد میکند و با تغذیه ۱۰۰ گرم و سپس ۵۰ گرم عسل در روز رنگ ادرار روشن میشود و باسیل ها (میکروبهای زیان بخش) از بین میروند و عسل تیره را بیشتر سفارش میکنند. اگر چه عسل را به عنوان وسیله پیشگیری در بیماریهای کلیوی توصیه میکنند با وجود این لازم است که از لحاظ مقدار با نظر و تجویز پزشک مصرف شود.


عسل و دندان

عسل و دندان

قندهای عسل با شیرینی فراوانی که دارند به دندانها هیچ صدمه نزده بلکه میتواند انها را سفید و لثه ها را محم سازد. پروفسور واکسور گستوف عقیده دارد چنانچه شکر مدتی در دهان بماند به وسیله باکتری تجزیه شده و موجب ایجاد اسید لاکتیک در دهان مینماید که برای دندانها مضر است. ولی عسل بر خلاف شکر چون دارای یک نوع انتی بیوتیک طبیعی است هیچ گونه اسیدی در دهان تولید نکرده و دندانها را ضد عفونی مینماید. به همین جهت مصرف ان برای دندان ها )مخصوصا اطفال( نه تنها هیچ ضرری نداشته بلکه مفید نیز میباشد.

مک لدان پزوهشگر امریکایی معتقد است که چای حاوی فلورین بوده و داروی موثر جلوگیری از فساد دندان میباشد.مشروط بر اینکه با عسل نوشیده شود. اگر چای با قند یا شکر نوشیده شود این خاصیت از بین میرود. به همین دلیل است که اکثر دانشمندان روسی از جمله راف شیرین کردن چای با عسل را به جای قند توصیه میکند .

فیلیپس محقق امریکایی معتقد است که دادن یک قاشق چای خوری عسل به کودکان در شیشه انها مانع پوسیدگی دندانهای انها میشود.

جهت محکم نمودن لثه ها عسل را با سرکه انگور مخلوط کرده و بر لثه ها می مالند و ماساز میدهند. تکرار این عمل چند بار در روز چرک لثه ها را زایل و گوشت به مرور ترمیم میابد.


 

عسل در درمان ضعف اعصاب

عسل در درمان ضعف اعصاب

حضرت محمد (ص) فرمودند:" که خوردن عسل .استعامال بوی خوش . سوارکاری و نگاه کردن به سبزه نشاط آور است."

میدانیم که مردم مدت ها به طور معمول عسل را از نظر بهبود بخشی دستگاه عصبی مصرف میکردند.حتی مشاهدات بالینی هم ثابت کرده است که عسل برای اعصاب مفید میباشد.

پروفسور بوگولپوف و کیسوا بیمار مبتلا به داء الرقص (انقباض تشنج آور ماهیچه ها) را با مصرف عسل تحت معالجه قرار دادند و بعد از ۳ هفته در مان (بدون استفاده از تجویز داروهای دیگر ) نتایج به دست آمده بسیار خوب بود. خواب بیماران طبیعی شد. دیگر سردردی وجود نداشت. حالت ناتوانی و عصبی در بیماران کاهش یافت و بیماران نیرو گرفتند.

در مورد برخی بیماریهای دستگاه عصبی مرکزی . میتوان عسل غنی شده از ویتامین را توصیه کرد که حاوی اسید گلوتامیک هستند. اگر چه مزه اش ناخوش آیند و قی آور است در صورتی که با عسل مخلوط شود اثر نامطلوب آن از بین خواهد رفت و اثر درمانی آن عسل نیز که با اسید مذکور مخلوط شده موثرتر و سودمند تر خواهد بود.


عسل و بیماری قلبی

کاربرد عسل در درمان بیماریها

عسل و بیماری قلبی

رسول اکرم (ص) فرموده اند: "بهترین نوشیدنیها عسل است که به قلب نشاط میبخشد و سینه را گرم میسازد و به قوه حافظه کمک میکند."

ثابت شده است که عسل به علت داشتن گلوکز زیاد که سهل التجزیه و انرژی زاست تاثیر بیار مهمی روی عضلات قلب در انواع مختلف بیماریهای قلبی دارد. طرفی باعث تحریک و تقویت قلب و هم چنین باعث گشاد شدن رگ ها شده و جریان خون را درون شریان های انشعابی افزایش میدهد از طرف دیگر سبب بهبود وضع فشار مایعات بدن شده و فشار خون را تنظیم و از سکته قلبی جلوگیری مینماید.

بنا به گفته پرفسور گولومپ اگر بیماران قلبی روزانه ۵۰ الی ۱۴۰ گرم عسل به مدت ۲ ماه مصرف نمایند در انها بهبودی حاصل خواهد شد و ترکیبات خونشان به حالت عادی بازگشته و مقدار هموگلبین خون افزایش میابد و ضربان قلب نیز متعادل میگردد.

دکتر جـ -ن توماس در مقاله ای در نشریه lanent میگوید:(( در موارد ضعف قلب مشاهده شده است که عسل میتواند تاثیر زیادی در بازگرداندن فعالیت قلب و زنده نگهداشتن بیماران داشته باشد.)) قلب نوعی عضله است و مانند تمام عضلات دیگر به وسیله عسل  بر انگیخته شده و انرژی مورد نیاز عضله خسته شده اش را تامین میکند.

شیمرت از عسل برای تقویت قلب پس از انجام یک عمل جراحی سخت نام برده است و ان را روی ۲۶ بیمار مبتلا به آنژین دوپواترین (۱۰ میلی گرم در روز ) تزریق کرده و دگرگونی و بهبودی حالت کلی انها بسیار خشنود کننده بوده است.

زایس با تزریق عسل در قلب یک بیمار هفتاد ساله که اعضای پایین کالبد او ورم کرده بود نتایج خوبی بدست اورد.

متس نیز ۱۰ میلی گرم عسل را به مدت ۱۲ روز طی اختلاف هر چهار روز یک بار همراه با strophantine

به بیماران قلبی تزریق نموده و نتایج سودمندی به دست اورده است. این روش درمانی در مورد ضعف قلب ناشی از مسمومیت و نیز آثار پس از بیماریهای تیفوس و دیفتری به کار رفته و نتایج خوبی داشته است.

لونارد به بیاران قلبی که از بیخوابی رنج میبرند یک لیوان شربت عسل ولرم (عسل محلول در آب )پیش از خوابیدن و شب هنگام توصیه میکند.

خوردن عسل تپش قلب را تنظیم میکند .تهران:پایگاه اینترنتی بهداشت پژروهشگران نوشته است خوردن عسل یکی از بهترین راه های درمان تپش قلب است و بهترین روش درمانی ان خوردن یک لیوان آب ولرم و یک قاشق عسل و نصف لیمو ترش قبل از خوابیدن است.



یک شنبه 29 بهمن 1391برچسب:, :: 9:50 ::  نويسنده : رضااشرفی آق گنبد
 
 
 
انواع سمعک
سمعك ها بر حسب سايز ، جايگاه قرارگيري در گوش ، ميزان تقويت صدا به 5 دسته كلي تقسيم مي شوند:

1-      سمعك پشت گوشي  Behind The Ear (B.T.E) Hearing Aid

2-      سمعك داخل گوشي In The Ear (I.T.E)Hearing Aid

3-      سمعك پشت گوشی با رسیور داخل گوشی (Receiver In The Ear (RIE

4-      سمعك جيبي Body Worn (B.W) Hearing Aid Aid 

5-      سمعك عينكي Eye Glass Hearing Aid

6-      سمعک دندانی

7-     سمعک قابل کاشت

 

1- سمعك پشت گوشي(B.T.E):

سمعک پشت گوشی در پشت لاله گوش قرار گرفته و صدا را از طریق قالب به گوش می رساند . اين گروه از سمعك ها به دليل سهولت در استفاده ، براي تمام رده هاي سني مناسب بوده و كم شنوائيهاي ملايم تا عميق را پوشش مي دهند . بهترين سمعك براي كودكان و اطفال هستند زيرا قابليت اتصال به وسايل كمك شنوايي مانند FM را نیز دارند.

 

      2- سمعك هاي داخل گوشي(I.T.E):

اين سمعك ها در مجرای گوش خارجي قرار مي گيرند . ساخت اين گروه از سمعك ها سفارشي بوده و از نظر اندازه به سه دسته تقسيم مي شوند :

الف )سمعک داخل گوش In The Ear (I.T.E)

ب ) سمعک داخل كانال In The Canal (I.T.C)

ج )سمعک کاملا ً داخل كانال Completely In The Canal (C.I.C)

 

الف ) داخل گوشي (I.T.E)

اجزاء سمعک ITE درون پوسته ای متناسب با سایز گوش فرد قرار گرفته و جایگاه قرارگیری آن بر روی صدفه گوش خارجی و بخشی از مجرای گوش است .سمعک ITE اصوات را از طريق رسيور ( بلند گو ) به سمت پرده گوش ارسال کرده و قابلیت پوشش كم شنوایی هاي ملايم تا شديد را دارد . اجزاء سمعک های داخل گوشی مانند كنترلها و ولوم نسبت به مدلهاي پشت گوشي ظریف تر است .

ب) داخل كانال (I.T.C):

کلیه اجزاء سمعک ITC درون پوسته ظریفی قرار گرفته است. این دسته از سمعک ها در ابتدای مجرای گوش جای گرفته و اصوات را از طريق رسيور به سمت پرده گوش هدايت مي کنند . سایز اینگونه سمعک ها از سمعک های ITE كوچكتر بوده و براي پوشش كم شنوایی هاي ملايم ، متوسط و نسبتاً شديد مناسب است.

ج ) سمعك كاملا ً داخل كانال (C.I.C):

این سمعک ها که سمعک های نامرئی نیز نامیده می شوند،از نظر ظاهری از کوچک ترین سایز برخوردار بوده و کل اجزاء آن هادرون پوسته بسیار ظریف قرار دارد که در داخل مجرای گوش جای می گیرد ، بهترین محدوده پوشش سمعک های نامرئی ، کم شنوایی های ملایم تا متوسط بوده اما امروزه با پیشرفت هایی که در بهبود مدارات ضد سوت (FEEDBACK CANCELLING) در سمعک های دیجیتال و هوشمند صورت گرفته ، این سمعک ها تا محدوده کم شنوایی های شدید را نیز می پوشانند.

به طور كلي استفاده از سمعك هاي داخل گوشي ( CIC,ITC,ITE ) براي اطفال توصيه نمي شود زيرا قرار گيري آنها در گوش اطفال و كودكان به راحتي استفاده از سمعك پشت گوشي نيست . ضمن اينكه به دلیل رشد کودک ، نیاز زود هنگام به صرف هزینه برای تعویض پوسته سمعک خواهد بود .

 

 

3-      سمعك پشت گوشی با رسیور داخل گوشی(RIE) :

در نگاه اول اين سمعك ها مشابه سمعك هاي پشت گوشي هستند اما تفاوت اصلي آنها با سمعك پشت گوشي اين است كه رسيور (بلندگو) اين سمعك ها در كانال گوش قرار گرفته است و يك تیوب بسيار ظريف-شبیه یک سیم نازک پلاستیکی- جايگزين لوله قالب موجود در سمعك هاي پشت گوشي شده است. سمعک های RIE انواع دیجیتال ،هوشمند و WIRELESS را دربر می گیرند.

استفاده از سمعک های RIE امتیازاتی نسبت به سایر سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی مرسوم دارد.اولین امتیاز استفاده از این سمعک ها ، تولید صدایی با کیفیت بهتر نسبت به نمونه های مشابه پشت گوشی و داخل گوشی از همان خانواده سمعک است. دلیل این برتری قرار گیری رسیور سمعک در مجرای گوش و ارسال مستقیم صدای تقویت شده به پرده گوش است . امتیاز دیگر استفاده از این سمعک ها ، کوچکی و ظرافت بسیار سمعک های RIE نسبت به انواع مرسوم پشت گوشی بوده و از این جهت مورد استقبال قرار گرفته اند . از ویژگی های مهم این گروه از سمعک ها ، رفع اثر انسداد در مجرای گوش بوده و بهترین انتخاب برای کم شنوایی های فرکانس بالا به شمار می روند . از دیگر برتری های سمعک های RIE ، حذف احتمال وقوع فیدبک به دلیل افزایش فاصله بین میکروفون و رسیور سمعک است .

 

4-      سمعك جيبي(BW)

در سمعک جیبی، ميكروفون و تقويت كننده درون محفظه اي نصب شده كه در داخل جيب یا بر روی لباس قرار مي گيرد . رسيور آن توسط سيمي به سمعك متصل مي شود و به وسيله قالب داخل مجرای گوش فرد قرار مي گيرد .این سمعک ها از مناسب ترین گزینه ها برای پوشش انواع کم شنوایی های شدید و عمیق به شمار می روند .

 

5-     سمعك عينكي

تمام قطعات سعك در داخل دسته عينك جاسازي مي شود. سمعک های عینکی بیشتر در مورد افرادی تجویز می شود که مبتلا به کم شنوایی انتقالی یا آمیخته به همراه ترشحات عفونی هستند. لازم به ذکر است که امروزه استفاده از سمعک های استخوانی بیشتر مرسوم است .

 

6-      سمعک دندانی:  

سمعک دندانی برای کم شنوایی های یک طرفه طراحی شده و صدا را از مسیر استخوانی منتقل می کند اما برخلاف سمعک های BAHA ،نیاز به عمل جراحی ندارد. سایز این سمعک بسیار کوچک بوده و بر روی دندان های بالا و عقب و میکروفون آن بر روی گوش کم شنوا قرار می گیرد .میکروفون اصوات را دریافت و پردازش می کند و از طریق WIRELESS به گیرنده نصب شده در دهان منتقل میکند و در انتها این گیرنده از طریق ارتعاش استخوانی صدا را به گوش داخلی می رساند.

 

6-      سمعک قابل کاشت :  

افراد ی که کم شنوایی حسی-عصبی در محدوده 35 تا 85 دسیبل دارند، از کاندیداهای این پروتز هستند . این پروتز شامل پردازشگر گفتاری بوده که طی عمل جراحی در زیر پوست و پشت لاله گوش قرار داده می شود. این پردازشگر به وسیله دو سیم به استخوان های گوش میانی (استخوان چکشی و رکابی) وصل می شود . پرده گوش نقش میکروفون را داشته و اصوات پس از ارتعاش پرده گوش ،به استخوانچه چکشی منتقل می شوند . سپس این ارتعاشات به وسیله سیم از استخوانچه چکشی به پردازشگر گفتار منتقل می شود. پس از تقویت و پردازش سیگنال صوتی ،به استخوانچه رکابی و سپس گوش داخلی و عصب شنوایی منتقل شده و درک می شود . این سیستم مجهز به کنترل از راه دور نیز بوده و کاربر می تواند بلندی صدا را کم یا زیاد کند.



درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید اینجانب رضا اشرفی دانشجوی کارشناسی رشته مهندسی فتاوری اطلاعات، متولد 1362 از روستای آق گنبد و در ارومیه سکونت دارم. این وبلاگ جهت اطلاع رسانی در حوزه های مختلف ایجاد شده است امیدورام با راهنمایی های خود، بنده حقیر را در هرچه بهتر کردن وبلاگ یاری فرمائید.
آخرین مطالب
پيوندها
ساعت کاسیو">ساعت کاسیو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی فرهنگی ورزشی و آدرس ashrafireza.com.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان